مد و فشن و زیبایی در ایران

۱۰ مطلب در تیر ۱۴۰۱ ثبت شده است

نمایشگاه مد و لباس دانشجویان دختر + جزئیات

به گزارش وزارت علوم، فراخوان سومین نمایشگاه ملی مد، لباس و صنایع دستی با هدف الگو سازی در زمینه مد و لباس در حوزه‌های زندگی اجتماعی دانشجویان با هدف افزایش غرور ملی، ایجاد زمینه‌های ورود دانشجویان دختر به فضای کسب و کار در حوزه مد و لباس و صنایع دستی همچنین حمایت از طراحان نوپا و دانشجو در راستای کارآفرینی، ایجاد اشتغال و تقویت امید به آینده با محوریت دانشگاه شهید چمران اهواز منتشر شد.

طراحی، الگوسازی و دوخت لباس بانوان با استفاده از بروز رسانی یا استفاده مدرن از دست بافته‌ها و رودوزی‌های سنتی کشور؛ طراحی، الگوسازی و دوخت لباس‌های بانوان با تمرکز بر لباس‌های قومی (بروز رسانی یا استفاده مدرن از لباس‌های اقوام با توجه به کاربرد الگوی آنها با ذکر شناسنامه کار)، و هنرهای پوشیدنی شامل تولیدات صنایع دستی مرتبط با مد و لباس (زیورآلات، کیف، کفش، کمربند و......).

همچنین رویکردهای این نمایشگاه ملی، الگوها و سبک‌های اصیل و نوین ایرانی-اسلامی در پوشش مبتنی بر نمادهای فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی، معرفی وجهه مدرن هنر ایرانی در هنرهای پوشیدنی، مدرن‌سازی پوشش‌های سنتی و قومی، ترویج فرهنگ محیط زیستی در استفاده از مواد دوستدار محیط زیست و یا قابل بازیافت اعلام شده است.

ثبت‌نام دانشجویان در این رویداد از طریق سامانه به آدرس الکترونیکی www.fhne.ir امکان‌پذیر و مهلت ثبت‌نام علاقه‌مندان برای شرکت در این رویداد، 15 خردادماه اعلام شده است.

همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاع اخبار و اطلاعیه‌های این نمایشگاه به آدرس www.instagram.com/fhne.ir مراجعه کنند.

سومین نمایشگاه ملی مد، لباس و صنایع دستی به همت معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و با محوریت دانشگاه شهید چمران اهواز در تیرماه سال جاری برگزار می‌شود

۲۸ تیر ۰۱ ، ۲۳:۵۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

نواوری غول های مُد و فشن برای تحول در فروش آنلاین

صاحبان برندهای معتبر پوشاک ، دیزاینر ها وفعالان عرصه مُد و فشن عصر جمعه در هتل آزادی تهران گرد هم آمدند تا جدیدترین فن آوری های طراحی مُد و لباس را با توجه به تکنولوژِی های روز دنیا از جمله پدیده نوپای «متاورس » به اشتراک بگذارند. مهدی معصومی ایده‌پرداز این رویداد به عنوان میزبان، نخستین سخنرانی بود که در حوزه‌ی مد و تکنولوژی های نوین صحبت کرد.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز برای خرید کردن نیازی به فروشگاه رفتن نیست، گفت : در دنیای امروز ابزارهای کنونی کارایی کافی جهت پاسخگویی به نیاز مشتری را ندارند. ما نیازمند به یک سری روش جدید هستیم. انتظارات مصرف کنندگان در حال حاضر بالاتر از هر زمان دیگری است. 
معصومی در ادامه افزود: بسیاری از بیزینس ها با مد نظر قرار دادن اهمیت ایجاد تجربه خوب برای مشتری وارد این عرصه جدید شدند چراکه کوید در سال 2019 بسیاری از بیزینس ها را دچار شک کرد که بر اثر این اتفاق حضور در مراکز خرید کمتر شد و کمپانی هایی که در بستر فروش آنلاین فعال بودند از رهگذر این رویداد سهم بیشتری از بازار پلتفرم های آنلاین را  بدست آوردند.
به گفته این فعال عرصه مُد و فشن، شیوع کرونا باعث شد شرکت ها بستر ورود به فروش دیجیتال را تقویت کنند ، نمونه خارجی آن شرکت آمازون است که نمودار رشد فروش محصولاتش بسیار خیره کننده بود. از سوی دیگر حتی کمپانی های بزرگتر مثل فیس بوک و مایکروسافت تلاش کردند با تغییر نام وارد این دنیای جدید شوند که این از تبعات ورود به عرصه جدید مبادلات بود. معصومی در ادامه گفت: ورود شرکت های جدید به عرصه مُد و فشن فضای کسب و کار در این بخش ها را متحول کرد وچون در فضای جدید پساکرونا بیزینس ها حضورفیزیکی مشتری را از دست دادند  کسب وکارها به سراغ تکنولوژی های جدید فروش در دنیای مجازی رفتند و در نتیجه با ورود بازیگران جدید در عرصه خرید وفروش آنلاین ، پدیده جدیدی بنام متاورس شکل گرفت
او در ادامه تصریح کرد: سال 2022 نقطه عطفی برای بیزینس های جدید است و در این میان پدیده متاورس نقش آفرینی سرنوشت سازی در تعامل فروش حضوری و آنلاین به صورت توامان ایفا خواهد کرد که بازیگران این فضای جدید با کالاهای  به روزتری وارد میدان خواهند شد. وی در پایان بیاناتش یادآور شد: اکو سیستم مُد و فشن و همه عوامل آن باید پای کار باشند تا دغدغه  تعامل موثر و تحرک پویا در این فضای جدید به خوبی شناخته شود و به نظر من در ایران این خواسته مهم جای رشد وپیشرفت دارد.

۲۵ تیر ۰۱ ، ۲۰:۵۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

ضرر 1 میلیارد یورویی صنعت مد با تحریم روسیه

 حمله ناگهانی روسیه به اوکراین و پیامد‌های ناشی از آن از قبیل اعمال تحریم های مختلف علیه این کشور جدا از خسارات اقتصادی درازمدت برای مسکو، فعالان بخش صنعت و تجارت در دنیای غرب را نیز نگران کرده است.

روابط پیچیده تجاری و اقتصادی روسیه با بازار های مختلف غربی و اروپایی سبب شده تا تحریم‌های سنگین اعمال شده از سوی اروپا، انگلستان و ایالات متحده آمریکا علیه این کشور، خسارات و زیان‌های اقتصادی زیادی را کشورهای غربی تحمیل کند.

یکی از همین موارد صادرات کالای لوکس به روسیه از سوی ایتالیا است که به گفته رئیس شورای مد ایتالیا بیش از یک میلیارد یورو صادرات کالاهای لوکس ایتالیا به روسیه ممکن است به دلیل این تحریم‌ها در معرض خطر قرار گیرد.

کارلو کاپاسا، رئیس شورای مد ایتالیا در ادامه سخنان خود در خصوص تأثیر تحریم‌های وضع شده علیه روسیه می‌گوید: می‌دانید که این مسئله البته ریسک بالایی دارد، اما چیزی که ما را بیشتر نگران می‌کند خطر جنگ و جنبه انسانی آن است. در خصوص زیان‌های این بحران و تاثیر اعمال تحریم‌ها بر صنعت مد و کالاهای لوکس باید بگویم که ما بیش از یک میلیارد یورو در سال ضرر خواهیم کرد؛ مبلغ زیادی است اما باید این را با گردش مالی 100میلیاردی در ایتالیا مقایسه کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین یک ریسک بزرگ در انتظار صنعت کالاهای لوکس است، اما این مسئله در کانون نگرانی‌های ما نیست؛ نگرانی اصلی ما اکنون مرگ این همه انسان، متلاشی شدن زندگی، رفاه و سلامت مردم است.

رئیس شورای مد ایتالیا در پایان می‌گوید: از دیدگاه من اروپا نماد و عرضه کننده فرهنگ صلح و ارزش‌های متعالی مانند پایداری و پذیرش تنوع و دگرگونی است؛ درست همان چیزی که مد بیانگر آن است. بنابراین آنچه من باور دارم این است که اروپا باید صدای خود را در زمینه فرهنگ، صداقت و آرزوی جهانی بهتر، بلند‌تر به گوش دیگران برساند. باید از قدرت اروپا برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای این بحران استفاده کرد.

۲۴ تیر ۰۱ ، ۲۰:۲۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

پایان هفته مُد نیویورک در رسانه ها

مارک جیکوبز، طراح لباس روز پنجشنبه مجموعه لباسهای بهار و تابستان ۲۰۱۷ خود را در جریان هفته مُد نیویورک به نمایش گذاشت.

لباسهای این مجموعه که نمایش آنها ۱۱ دقیقه به طول انجامید، ترکیبی از رنگهای مختلف داشتند. با این حال رنگهای صورتی، قرمز روشن و آبی تیره در لباسهای این مجموعه بیشتر به چشم می خورد.

مانکن ها در حالی که لباسهای کوتاه این مجموعه را به تن داشتند، کفشهایی پاشنه بلند به پا کرده بودند و موهای خود را نیز بافته بودند.

خواهران جیجی و بلا حدید، دو مانکن مشهور از مدل های نمایش لباسهای این مجموعه بودند.

از سوی دیگر مجموعه لباسهای جدید رالف لورن نیز در جریان هفته مُد نیویورک به نمایش گذاشته شد. بنا به اعلام رالف لورن منبع الهام طراحی این مجموعه “زیبایی زمخت و جنبه عاشقانه منطقه غرب آمریکا” بوده است.

دامن های بلند و کفشهای پاشنه بلند از ویژگی های مشترک ترکیب لباسهای اکثر مانکن های حاضر در این نمایش بود. در این مجموعه نیز عناصری از غرب آمریکا از جمله کلاه های گاوچرانان و لباسهای چرمی به چشم می خوردند.

پوشاک این مجموعه بلافاصله پس از پایان نمایش آنها از طریق اینترنت و مغازه های شریک مارک رالف لورن در معرض فروش قرار گرفت.

مونیک لوئیه، طراح اهل فیلیپین نیز مجموعه لباسهایش را همزمان با ۲۰ سالگی مارک خود در هفته مُد نیویورک معرفی کرد. لباسهای این مجموعه به وضوح جنبه ای رمانتیک داشتند و بر روی برخی از آنها نقش قلب به چشم می خورد.

۲۲ تیر ۰۱ ، ۰۰:۴۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

روایتی از تجاوز‌های جنسی در دنیای مدلینگ

صحنه‌ای در فیلم بیداری (۱۹۹۰) هست که در آن رابین ویلیامز به طرف مقابلش می‌گوید: «تو یه موقعی فکر می‌کردی همۀ این چیزای غیرعادی یه روز در کنار همدیگه تبدیل میشن به یه چیز عادی». حالا من هر وقت که مستند تازه‌ای را دربارۀ مردان شکارچی و تجاوزگر می‌بینیم، این جمله در ذهنم تداعی می‌شود؛ انگار این آدم‌ها هم عمل زشتشان را آنقدر تکرار کرده بودند که دیگر برایشان به چیزی عادی تبدیل شده بود.

به نقل از گاردین؛ دربارۀ مردانی حرف می‌زنیم که سال‌های سال آشکارا به رفتار‌های ویرانگرشان ادامه داده‌اند بدون اینکه هیچ مجازاتی برایشان وجود داشته باشد. مایکل جکسون، آر کلی، جیمی سویل، خیلی از ستاره‌های موسیقی راک، جفری اپستین و هاروی واینستین؛ این‌ها فقط چند نمونه از آدم‌های این فهرست هستند؛ فهرستی که بدون شک در آینده بلندتر هم خواهد شد.

حالا مستند «استعدادیابی دختران؛ تاریک‌ترین راز صنعت مد» تازه‌ترین دریچه به دنیای تجاوز‌های جنسی است. این مستند سه‌قسمتی که با همکاری روزنامۀ گاردین و بر اساس تحقیقات لوسی آزبورن ساخته شده، حقایقی را دربارۀ سوءاستفاده‌های جنسی گسترده در صنعت مد و مدلینگ افشا می‌کند. قربانیان این سوءاستفاده‌ها عمدتا زنان جوان و دختران نوجوان (بعضا حتی ۱۳ ساله) بوده‌اند و عاملان این رفتار‌ها هم همان کسانی بوده‌اند که وعدۀ ثروت و خوشبختی به قربانیانشان داده بودند.   تمرکز این مستند به طور خاص بر چهار نفر از دست‌اندرکاران این صنعت است: جان کاسابلانکاس، جرالد ماری، ژان لوک برونل و کلود حداد. از این افراد امروز فقط جرالد ماری زنده است و او هم همۀ اتهامات را رد می‌کند. این چهار نفر عملا اختیار و کنترل کل صنعت مدلینگ را دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی در دست داشتند؛ دورانی که می‌توان گفت اوج شکوفایی این صنعت و دورۀ رونق کار سوپرمدل‌ها بود. وعده‌هایی که در آن زمان به زنان جوان سراسر دنیا داده می‌شد تا وارد این کار شوند بسیار وسوسه‌برانگیز و اغواکننده بودند. اما واقعیت کاملا متفاوت بود.

۱۹ تیر ۰۱ ، ۲۰:۴۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

مد های جدید لباس های مردانه بهار و تابستان در هفته مد نیویورک

کلکسیونی از طرح های لباس بهاره و تابستانه مردان برای سال آینده در هفته مد نیویورک به نمایش گذاشته شده است. پنج برند پیشرو در نخستین روز، طرح های جدید خود را در استودیوهای صنعت مُد منهتن به علاقمندان عرضه کردند.

در میان آنها می توان به مدل ایتالیایی «داوید نامان» اشاره کرد که پس از فتح بازارهای اروپا و آسیا و گشایش یکصد فروشگاه جدید، برای نخستین بار رو به بازار آمریکا آورده است.

«وود هاوس» یکی دیگر از برندها است که در طرح های خود با الهام از پوشش های دهه بیست میلادی از ترکیب رنگ و چاپ های درشت استفاده کرده است.

برند «دیوید هارت» طرح هایی با نقش بامبو و درختان استوایی را که در انگلیس، ژاپن و ایتالیا خلق شده عرضه می کند. هارت می گوید این طرح متاثر از فرهنگ موج سواری دهه شصت و هفتاد در جنوب کالیفرنیا است.

ریو یوریب، از طراحان محبوب مد در نیویورک، در کلکسیون جدیدش برای برند «جیپسی اسپورت» به ایده فراجنسیتی وفادار مانده است. طرح های یوریب همانطور که خودش می گوید ترکیبی است از لباس ورزشی، لباس شب و پوشش های فانتزی: «همیشه به خط تولید پوششی که مناسب هر دو جنس باشد علاقه مند بوده ام. غوطه ور شدن در این نوع بازار بسیار لذتبخش است. طرح های ما در هفته مد مردان نمایش داده می شود اما ما مردان و زنان را بر روی یک پیست قرار دادیم و این فوق العاده است.»

ریو یوریب در محله معروف به کی تاون در لس آنجلس بزرگ شده و برخلاف بسیاری از چهره های معروف دنیای مد، نه در خانواده ای ثروتمند رشد کرده و نه فارغ التحصیل یک مدرسه عالی طراحی است. همین ویژگی ها طرح های او را از دیگران متمایز می کند. یوریب همچنین در سال ۲۰۱۵ موفق به کسب جایزه معتبر شورای طراحان مد آمریکا شد.

۱۷ تیر ۰۱ ، ۱۹:۵۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

کاارل فرلد طراحی که دنیای مد را متحول کرد

کارل لاگرفلد، مدیر خلاقیت برندهای شنل، فندی و برند خودش روز سه شنبه در سن ۸۵ سالگی در بیمارستانی در حومه پاریس درگذشت.

او معمولاً در پایان نمایش های شنل، خود در صحنه حاضر می‌شد. اما در نمایش مجموعه کوتور بهار ۲۰۱۹ شنل که چند هفته پیش برگزار شده بود حضور پیدا نکرد و باعث شد تا شایعاتی در مورد سلامتی او مطرح شود.


کارل لاگرفلد بی شک یکی از تاثیرگذارترین طراحان عصر خود بود. به قول منتقد مشهور مُد تیم بلنکس که گفته بود، مهم ترین ویژگی لاگرفلد که باعث شده او سال ها در اوج فعالیت حرفه‌ای خود بماند، هوش و خلاقیت اوست و با به کارگیری دقیق آن می دانست بر فرهنگ و هنر روز چه می گذرد و نظر شخصی خودش را در این موارد در طراحی‌هایش بروز می‌داد.

او که عکاس، استایلیست، طراح و فیلمساز هم بود با مشاهیر هنری زمان خود مثل اندی وارهول، ایو سن لوران و... دوستی نزدیکی داشت و به فرهنگ و هنر روز در آثار خود توجه ویژه‌ای می‌کرد. از الهام از موسیقی رپ و پاپ، تاکید بر فرهنگ مصرف‌گرایی در نمایش‌های مختلف شنل، تا مکاری با کوکاکولا و پرتاب نمایشی یک موشک در ابعاد بسیار بزرگ در سالن گرندپله پاریس، همگی نشان از توجه ویژه او به آنچه که در عرصه‌های مذکور می‌گذرد و استعاره‌هایی در این باب بودند.


کارل لاگرفلد در گفتگویی با سوزی منکیز منتقد مشهور وُگ، گفت که دوست ندارد بعد از مرگش به خاطر آورده شود، میراثی ندارد و ترجیح می دهد به یکباره فراموش شود و چیزهایی که با او آغاز شده با او به پایان برسد و بعد از مرگش به «زباله‌دانی» برود.

۱۷ تیر ۰۱ ، ۰۲:۰۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

وارد شدن ترس از بیماری به دنیای مد

آنچه سال‌ها بعد در آرشیوها، از این روزهای جهان باقی می‌ماند تصاویری از انسان‌هایی است که ماسک بر صورت دارند. ماسک صورت به نماد دوران اپیدمی کرونا تبدیل شده است روزهای سختی که مردم جهان هنوز از آن عبور نکرده‌اند.

کریستوس لینتری، انسان‌شناس پزشکی دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند در گفت‌وگو با نشریه نیویورک تایمز ماسک صورت را نشانه‌ای از چیزی می‌داند که «در عین پنهان کردن ارتباط برقرار می‌کند.» نشانه‌ای که می‌تواند در اعتراضات نشانه همبستگی، در برخی نقاط جهان بخشی جدایی ناپذیر از صنعت مد و پوشاک و در دوران‌های اپیدمی نماد مقابله و پیشگیری از بیماری باشد.

جان ال اسنوپر در کتاب تاریخچه ماسک جراحی با عنوان «اسطوره‌ها، ماسک‌ها و زنان و مردان پشت آن» می‌نویسد که ماسک‌ در اواخر قرن نوزدهم ظاهر شد وکاربرد آن برای پزشکانی بود که می‌خواستند از آلوده شدن خود به باکتری‌ها حین انجام عمل جراحی جلوگیری کنند.

کریستوس لینتری می‌گوید که استفاده از ماسک پزشکی در چین و در سال ۱۹۱۰ توسط برای جلوگیری از انتشار نوعی طاعون استفاده و به نماد مدرنیته پزشکی در این کشور بدل شد.

هشت سال پس از آن زمانی استفاده گسترده و عمومی از آن به عنوان راهی برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای اسپانیایی توصیه شد، به یک پدیده جهانی تبدیل شد.

۰۵ تیر ۰۱ ، ۲۰:۴۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

مفاهیم نهفته در در لباس های اوزوالد بوتنگ

 اوزوالد برای نمایش آخرین مجموعه‌اش با نام بلک ای‌آی به دوبی آمده است. چرا لباس تک جنسی و چرا حالا؟

اوزوالد بوتنگ: «واقعا پرسش جالبی است. من این نمایش را اولین بار در سال ۲۰۱۹ و در هارلم آپولو اجرا کردم. در آن زمان برای مدت‌ها طراح لباس مردانه بودم به هر حال بیشتر از ۲۵ سال. دخترم همیشه گله می‌کرد که کار خاصی برایش نکردم و همه‌اش به فکر برادر بزرگ‌ترش بودم. برای همین هم تصمیم گرفتم کاری برای زنان بکنم. جالب است که وقتی مشغول این مجموعه بودم، یک سری لباس زنانه هم طراحی کردم بعد فهمیدم که لباس‌های مردانه به درد زنان هم می‌خورد. سر همین موضوع هم بود که سر از این دنیای جدید درآوردم، دنیای پوشاک بدون تمایز جنسی. خیلی برایم مهم بود.»

جین ویترسپون، یورونیوز: برگشت شما به هفته مد لندن، بعد از ۱۲ سال غیبت پدیده‌ای بودو ماه فوریه به لندن برگشتید. دلیل این غیبت طولانی چه بود؟ در این مدت مشغول چکاری بودید؟

اوزوالد بوتنگ: «اول از همه اینکه به نظرم مد لندن، جای خاصی برای مردان ندارد. همیشه همینطور بوده و این بخشی از دلیل است. همیشه مجبور بودم سراغ نمایش‌های پاریس و نیویورک و میلان بروم. این نکته اول. کووید هم بود. دو سال بیکار در خانه بودم. می‌دانید وقتی زندگی دوباره جریان می  گیرد، تصمیم گرفتم یک نمایش مد بزرگ را برای تولد دوباره و همچنین حمایت از جنبش جان سیاهان مهم است راه بیاندازم. جورج فلوید در دوره قرنطینه کشته شد و جنبشی به راه افتاد. یک جور کاتالیزور ارتباطی حول فرهنگ سیاهان بود. من هم خواستم همین را در نمایشگاهم نشان دهم. نمایش هم به‌نوعی ادای احترام به این فرهنگ است.»

۰۴ تیر ۰۱ ، ۲۰:۵۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger

درگذشت ملکه لباسهای بافتنی

مراسم خاکسپاری سونیا ریکیل، طراح لباس و «ملکه لباسهای بافتنی» روز پنجشنبه در پاریس برگزار شد.وی که در سن ۸۶ سالگی درگذشت از سوی فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه مبدع «نوع خاصی از نگرش و سبک زندگی» خوانده شد.

در این مراسم که در گورستان مونپارناس در پاریس برگزار شد، لیونل ژوسپن، نخست وزیر سابق فرانسه نیز حضور داشت.

طراح معروف، ژان شارل در توصیف او، خانم ریکیل را انسانی رویایی خواند که به آزادی زنان در مد و فراتر از آن خدمت بسیاری کرد.

برای زنان نسل دهه ۶۰ میلادی، سونیا ریکیل با موهای نارنجی نماد دوره جدید و آزادی بود. در اوج شورش دانشجویان در سال ۱۹۶۸ در پاریس، او با موهایی همیشه حنایی، خانه مد خود در پاریس را با هدف مقابله با روش خشک و بی روح لباس های آن زمان تاسیس کرد.

خانم ریکیل چندین کتاب و رمان از جمله درباره لباس و برداشتهای مختلف از آن تدوین کرده است.

۰۱ تیر ۰۱ ، ۱۲:۱۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
saeid tiger